Kirjasto kaikille -projektin palvelut avautuivat asiakkaille 15.9.

Kirjasto kaikille -projektissa mukana olevat yleiset kirjastot avasivat maanantaina 15.9. äänikirjapalvelun omien lukemisesteisten asiakkaidensa käyttöön. Asiakkaat voivat liittyä omassa lähikirjastossaan Celian palveluiden käyttäjiksi.

Tavoitteena on siis tuoda Celian äänikirjat helpommin saataville ja lähemmäksi käyttäjiä. Projektin suojelijana toimiva presidentin puoliso Jenni Haukio toteaakin:

”Jokainen kirjojen ystävä voi kuvitella, millainen elämä olisi ollut ilman kirjallisuutta – jos ei olisi ollut mahdollisuutta kokea sanan, tarinan ja tiedon upeaa maailmaa. Kirjallisuus on osa kulttuurista pääomaamme, uusien mahdollisuuksien ja elämysten ovi, jonka tulee olla yhtäläisesti auki jokaiselle. Kirjasto kuuluu kaikille – siksi kirjan monimuotoistumisen kuten äänikirjojen lainattavuuden tukeminen on ensiarvoisen tärkeää.”

Projektin myötä lähikirjastojen äänikirjavalikoima laajenee merkittävästi, kun lähikirjastot saavat asiakkaidensa käyttöön Celian tuottamat äänikirjat – jo yli 40 000 eri kirjaa. Palvelu myös tuodaan lähemmäksi käyttäjää, kun lähikirjaston henkilökunta opastaa asiakkaita äänikirjojen käyttöön.

Lisää tietoa ja lista projektissa mukana olevista kirjastoista: http://www.kirjastokaikille.fi

12.9.2014/Celia