Sanakirjakynä ja sanahiiri

Jos aakkosjärjestyksen muistaminen on pulmallista, perinteisen sanakirjan käyttö voi olla vaikeaa. Oliko T ennen S:ää vai toisinpäin? Mistä kohtaa löytyy sana ”guinea pig”? Entäs self-esteem, joka toistuu tekstissä koko ajan? Mitä se tarkoittaa?

Skannaava sanakirjakynä ja sanahiiri

Skannaava sanakirjakynä sisältää sanakirjan, joka vastaa laajuudeltaan opiskelusanakirjaa. Se tunnistaa yli 300 000 sanaa ja ilmaisua.

Kynä toimii siten, että sillä pyyhkäistään tekstissä tuntemattoman sanan yli. Käännös ilmestyy kynän näytölle. Lisäksi kynä lukee sanan ääneen.

Kynän perusvarustus on englanti-suomi-sanakirja, mutta myös muita kieliä voi kynään hankkia. Kynä ei käännä suomesta englanniksi.

Sanahiiri on tietokoneelle asennettava ohjelma ja erillinen tietokoneen hiiri, jossa on kohdistin ja kamera. Hiirtä voi liikuttaa tekstin päällä ja kohdistin voidaan asettaa halutun sanan kohdalle. Kamera kuvaa sanan, siirtää sen tietokoneelle, puhuu sen ääneen ja kääntää.

Käännöksiä voi tehdä englannista, saksasta, ranskasta, espanjasta monille kielille, mm. suomeen ja ruotsiin. Käännöksiä voi tehdä myös toisin päin, esimerkiksi suomesta ranskaan.

Sanahiiri- ohjelma vaatii toimiakseen tiettyjä ominaisuuksia tietokoneelta. Asia kannattaa tarkistaa myyjältä ennen hankintaa.

Lisätiedot:
http://www.havulinna.fi
http://www.sanahiiri.fi