Book Creator – tekniset työvälineet leikinomaiseen oppimiseen

Lapsena moni on ehkä askarrellut omia kirjoja tai lehtiä. Piirtänyt kuvituksia, kirjoitellut tekstejä ja teipannut sivuja kokonaisuudeksi. Samalla tuli tarkastettua, mikä olikaan jonkin maan pääkaupunki tai mitä eläimiä asuu Afrikassa? Ruoka-aineet jäivät mieleen vieraalla kielellä, jos 9-vuotiaana piirsi ruokakaupan, jonka hyllyt notkuivat jauhoja, omenia, suklaapatukoita ja maitotölkkejä. Jokaisen kyljessä luki vieraskielinen sana.

Book Creator – sovellus iPadilla antaa teknisemmät työvälineet lapsuusajan leikinomaiseen oppimiseen. Sovelluksen avulla voi tehdä oman kirjan, joka sisältää kuvia, tekstiä sekä nauhoitettua ääntä.

Sovellus tarjoaa lajitelman valmiita kirjapohjia, joista valita mieleisensä muotoisen. Kirjan pohjaväriä, fonttityyppejä ja –kokoja voi vaihdella.  Sivuille voi lisätä valokuvia sekä ääntä.

Valokuva, kirjoitus ja nauhoitus

Pitäisi opetella ruokasanoja englanniksi. Entäpä jos lukemisen sijaan opettelisinkin näin. Otan valokuvan kotoa löytyvistä ruoka-aineista.  Siirrän kirjan sivulle. Kirjoitan kuvan päälle a tomato. Lisäksi nauhoitan verbin puhuttuna kirjan sivulle.

Vastaavasti Book Creatorilla voisi mainiosti työstää historian, maantiedon tai biologian koealueen lyhyempään muotoon. Oliko aiheena suomalaiset puut ja metsä?  Kuvataan puita, siirretään kuvat kirjan sivuille. Kirjoitetaan ja/tai puhutaan tärkeimmät muistettavat asiat kuvan oheen. Ja jos asiat jäävät parhaiten mieleen musiikkina, miksei tehdä a nauhoittaa metsätyyppiräppiä kuvan oheen!