Äänikirjojen kuuntelua Pratsam Readerillä

Pratsam Reader -sovellus on Daisy-äänikirjojen kuunteluohjelma tableteille ja älypuhelimille. Daisy-äänikirjoja saa Celian verkkopalvelusta, jonka käyttäjäksi voi liittyä kaupungin- tai kunnankirjastossa.

Celia tuottaa sekä kaunokirjallisuutta että oppikirjoja. Kaunokirjallisuus on maksutonta. Peruskoulun ja lukion oppikirjat löytyvät lähes kaikki ääniversioina ja ne ovat maksullisia. Korkeakoulujen oppikirjat ovat ilmaisia. Jos kirjoja ei vielä löydy valikoimasta, ne tehdään tilauksesta. Tuotantoaika on n. 3kk. Korkeakouluopiskelija liittyy Celian äänikirjapalveluun omassa korkeakoulukirjastossaan.

Celian äänikirjapalvelun ja sovelluksen käyttöön ei vaadita todistusta lukivaikeudesta, kun käyttäjäksi liittyy kaupungin- tai kunnankirjastossa tai korkeakoulukirjastossa.

Maksuttomat kirjat lainataan Celianet-verkkopalvelusta: www.celianet.fi. Kun lainaat kirjan Celianetistä, se ilmestyy muutaman minuutin päästä Pratsam Reader -sovellukseen. Lukion ja peruskoulun oppikirjat ostetaan verkkokauppa Opparista, www.oppari.fi. Ostaminen edellyttää rekisteröitymistä, mutta lukitodistusta ei tarvitse esittää. Oppikirjat siirretään erikseen Pratsam Reader -sovellukseen.

Voit kuunnella Pratsam Reader -sovelluksella tilaamasi kirjan internetin välityksellä tai voit ladata kirjan mobiililaitteellesi, jolloin sitä voi kuunnella ilman internet-yhteyttä. Mikäli lataat kirjoja mobiililaitteellesi, on hyvä muistaa, että kirjat vievät laitteelta paljon muistia: yksi kirja on kooltaan 100-300 Mt.

Pratsam Reader -sovellus on ilmainen. Sen käyttöön tarvitaan tunnukset.