Sarjakuvasovellukset oppimisen välineinä

Comic Strip It! Androidille

Comic Strip It! on sarjakuvasovellus Androidille ja sillä voi tehdä sarjakuvia omista valokuvista ja kirjoittaa puhekuplat myös puhumalla.

Sovelluksen alalaidassa on kolme pientä pistettä, joita painamalla löytyy sarjakuvan luomiselle tärkeä valikko. Valikosta löytyy mm. ruutumäärän valinta, uuden sarjakuvan luonti, otsikointi sekä sarjakuvan säästäminen (säästöpossu) tai hävittäminen.

orjansarjisAloita valitsemalla esimerkiksi tabletin kamerasta ottamasi kuva. Paina tämän jälkeen vihreää v-kuvaketta, jolloin kuva siirtyy ohjelmaan. Seuraavaksi voit valita puhe- tai ajatuskuplan muodon.

Kuplan tekstin voi tehdä paitsi kirjoittamalla, myös puhumalla. Tällöin painettaan näppäimistön ylälaidassa olevaa mikrofonin kuvaketta ja puhutaan haluttu teksti. Tuplaklikkaamalla puhekuplaa, pääset muuttamaan fonttityyppiä ja tekstin kokoa.

Kuvien suurentaminen ja pienentäminen sekä puhekuplan paikalleen asettelu vaatii hieman totuttelua. Ohjelma saattaakin olla haasteellinen, jos hienomotoriikassa on pulmia.

Sovelluksesta on ilmainen kokeiluversio sekä maksullinen Comic Strip It! Pro, jossa on enemmän ominaisuuksia.

Pow Strip Designer iPadille

apparisarjisSarjakuvasovellus iPadille, Pow Strip Designer, innostaa tekemään omia sarjakuvia valokuvista tai piirroksista. Se sopii mainiosti minkä tahansa aineen oppivälineeksi.

 Sovellus sopii mainiosti esimerkiksi vieraiden kielten tunnille, sillä sarjakuvan teko puhekuplineen madaltaa kynnystä tuottaa kieltä kirjallisesti.

Ohjelmassa voi valita, kuinka monen ruudun sarjakuvan haluaa tehdä. Kuvat tuotetaan valokuvaamalla tai piirtämällä. Ottamasi valokuva siirtyy saman tien sarjakuvaruutuun. Sen jälkeen voit valita puhekuplan muodon ja kirjoittaa tekstin. Valikosta löydät myös sarjakuvamaisia erikoistehosteita kuten ”boom”.

Valmiin sarjakuvan voi tulostaa, lähettää sähköpostina tai jakaa sosiaalisessa mediassa.

Sovellus on maksullinen.