Ötökkä tuo ohjelmoinnin perusteita oppitunneille

Bee botOhjelmoitava ”ötökkä” eli ladattava Bee-Bot lattiarobotti esimerkiksi matematiikan ja hahmottamisen apuvälineenä ihastuttaa lapsia. Keltaisen kuoriaisen avulla voidaan laskea yhteen-, vähennys, jako- ja kertolaskuja ja tutustua koordinaatistoon. Samalla opitaan huomaamatta ohjelmoinnin perusteita.

Kuinka monta painallusta tarvitaan metriin?

Ötökkä voidaan ohjelmoida kulkemaan kaikkiin pääilmansuuntiin napin painalluksella, vaikkapa paikasta A paikkaan B. Kuinka monta painallusta tarvitaan, jotta ötökkä kulkee metrin matkan? Entäpä 30cm x 30cm suuruisen alueen sivulta sivulle? Tällöin tarvitaan jo komentosarjaa: Eteenpäin, oikealle jne.

Ongelmanratkaisua, liikettä ja omaa tekemistä

Ötökkä kehittää ryhmätyötaitoja ja ongelmanratkaisukykyä. Ratkaisuehdotusta voidaan testata heti ja lopputulos nähdään hyvin pian. Kuinka monta painallusta tarvitaan, jotta saadaan ötökkä luokan toiselle seinälle? Sen avulla voidaan myös tutustua tuntemattomaan eli x:n käsitteeseen, jota tarvitaan yläasteen yhtälöissä.

Oppimiseen kuoriaisen ohjelmointi tuo liikettä ja omaa tekemistä. Bee-Bot lattirobotin mukana voi hankkia myös erilaisia pelialustoja.

Robotti mukaan muillekin tunneille

Ohjelmoinnin perusteita voidaan ötökän avulla tuoda myös muille tunneille. Kielten sanoja tai vaikkapa tien neuvontaa voidaan opetella robotin avulla. Historian tai kemian tunneilal voidaan kysellä kemiallisten merkkien tai vuosilukujen muistamista Bee-Botin avustuksella.

Bee-Bot lattirobotti toimii manuaalisesti nappeja käsin painamalla kun taas sen serkku Blue Bot on ohjattavissa iPadillä.

Lisätiedot: www.tevella.fi