Alkeissanastoa pelaamalla

Alkeissanastoa voi oppia sanakorttien ja pelien avulla ”Play and Learn – Pelaa ja opi KIELET”-sovelluksella. Opiskelukorteissa opeteltava asia näkyy kuvana, kirjoitettuna ja sen voi kuunnella lausuttuna. Sovelluksella pääsee näin opettelemaan alkeissanastoa jopa ilman lukutaitoa: tällöin oppilas keskittyy vain kuvaan ja ääneen.

Opiskelukielen voi valita yli 20 eri kielestä, joista yksi on suomi. Jos opiskelukieleksi valitaan suomi, sovellusta voi hyödyntää ”suomea suomeksi”-periaatteella. Mikäli taas opiskelukieleksi valitaan jokin muu kieli, vaikkapa arabia, opiskelija saa sanaston oppimiseen tukea omasta äidinkielestään. Tällöin kukin sana on mahdollista kuulla ja lukea niin suomeksi kuin arabiaksi.

Kielivalikoimassa on monia yleisimpiä Suomen vieraskielisen väestön äidinkielistä, esimerkiksi venäjä, englanti, kiina, ranska, arabia ja thai. Valitettavasti valikoimasta puuttuvat mm. viro ja somali.

Aihepiireinä sanapakoissa ovat erilaiset esineet, numerot, muodot ja värit, kulkuneuvot, luontosanat, hedelmät, ruokasanasto ja eläimet. Pakan opiskelun jälkeen voi sanojen muistamista kokeilla pelaamalla.