Perusopetuksen ohjaajakoulutukset 2018

23.1.2018 - 5.6.2018

Perusopetuksen ohjaajakoulutus

RYHMÄ I (täynnä)
23.1-22.3.2018(yht. 28 tuntia monimuotokoulutuksena)
Kenelle: 
perusopetuksen erityisopettajat ja opinto-ohjaajat

RYHMÄ II / LAPE (ilmoittautuminen käynnissä)
11.4-5.6.2018 (yht. 28 tuntia monimuotokoulutuksena)

11.4.2018 klo 10-16 lähipäivä Helsingissä
9.5.2018 klo 9-16 webinaari etänä
5.6.2018 klo 9-16 lähipäivä Helsingissä

Lisäksi omatoimiset oppimistehtävät 8t (etänä Adobe Connectissa ja Google Drivessa).

Kenelle: Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelman (LAPE) kehittäjäyksiköt Uudenmaan alueella (alakoulujen erityisopettajat)

Seuraavat ryhmät:
Syksyn 2018 ryhmistä ilmoitamme huhtikuuhun mennessä.

Mitä? Koulutus antaa perustaidot lukemisen, kirjoittamisen, matematiikan, vieraiden kielten ja hahmottamisen tukemiseen erilaisten tietoteknisten välineiden ja oppimissovellusten avulla. Näiden käyttöä opetetaan kädestä pitäen lähipäivinä. Webinaari sisältää useita asiantuntijaluentoja oppimisen ja opettamisen digitalisaatiosta sekä oppimisen vaikeuksista ja niiden helpottamisesta. Sovelluskoulutuksen lisäksi osallistujat saavat vertaistukea kollegoiltaan valtakunnallisessa verkostossa. Ylläpidämme laajenevaa verkostoa säännöllisen tiedottamisen, kouluttamisen ja verkottumisen avulla.

Kustannukset? Koulutus ja materiaali ovat osallistujille maksuttomia. Matkustuskulut, työaika ja oppimissovellusten latausraha n. 100 e tulevat työnantajan maksettavaksi. iTunes/Google Play -kortteja myyvät esimerkiksi R-kioskit. Oma iPad tai Android-tabletti välttämätön.

Järjestäjä: Erilaisten oppijoiden liitto ry/Oppimisen apuvälinekeskus

Lähipäivien osoite:
Erilaisten oppijoiden liitto ry / Oppimisen apuvälinekeskus
Vuorikatu 16 A 1 (2.krs), 00100 Helsinki.

Kouluttajat: Asiantuntijat Jukka Liimatainen ja Susanna Maijanen, Erilaisten oppijoiden liitto ry. Kielten opettaja Heini Syyrilä, Parolan yhteiskoulu ja lukio. Verkkopedagogi Riikka Marttinen, Ideoiden Oy. Lisäksi useita asiantuntijaluennoitsijoita: Pekka Peura (matematiikka, Eduhakkerit Oy), Teemu Arina (digitalisaatio, Dicole), Kati Tiainen (verkostotyöskentelyn ja oppimisen muutokset, Microsoft education), Anne Nurminen (maahanmuuttajien lukivaikeudet, Monikieliset erilaiset oppijat ry) sekä kokemusasiantuntijoiden videoita.

Ennakkoilmoittautuminen ja yhteyshenkilö: Susanna Maijanen, sähköposti susanna.maijanen(at)erilaistenoppijoidenliitto.fi tai 050-440 3312.

 www.lukiapuvaline.fi

Apuvälinekeskus Facebookissa: Apuvälinekeskus – oppimiseen, työhön, toimintaan