Perusopetuksen ohjaajakoulutus 23.1-22.3.2018

23.1.2018 - 22.3.2018

OHJAAJAKOULUTUS ERILAISTEN OPPIJOIDEN TUKEMISEEN

Kenelle: perusopetuksen opettajat, erityisopettajat ja opinto-ohjaajat

Sisällöt: Koulutus antaa perustaidot lukemisen, kirjoittamisen, matematiikan, vieraiden kielten ja hahmottamisen tukemiseen erilaisten tietoteknisten apuvälineiden ja sovellusten avulla. Näiden käyttöä opetetaan kädestä pitäen lähipäivinä. Webinaari sisältää useita asiantuntijaluentoja oppimisen ja opettamisen digitalisaatiosta sekä oppimisen vaikeuksista ja niiden helpottamisesta. Sovelluskoulutuksen lisäksi osallistujat saavat vertaistukea kollegoiltaan valtakunnallisessa verkostossa. Ylläpidämme laajenevaa verkostoa säännöllisen tiedottamisen, kouluttamisen ja verkottumisen avulla.

Toteutus: monimuotokoulutus, yhteensä 28 tuntia kahden kuukauden aikana.

Lähipäivät 23.1 klo 10-16 ja 22.3.2018 klo 9-16: Erilaisten oppijoiden liitto ry/Oppimisen apuvälinekeskus, Vuorikatu 16 A 1, 00100 Helsinki.

Webinaari etänä 15.2.2018 klo 9-16

Omatoimiset etätehtävät 8 tuntia etänä Adobe Connectissa ja Google Drivessa.

Kustannukset: Koulutus ja materiaali ovat osallistujille maksuttomia. Matkustuskulut, työaika ja oppimissovellusten latausraha n. 100 e tulevat työnantajan maksettavaksi. iTunes/Google Play -kortteja myyvät esimerkiksi Rkioskit. Oma iPad tai Android-tabletti välttämätön.

Järjestäjä: Erilaisten oppijoiden liitto ry/Oppimisen apuvälinekeskus

Kouluttajat: Asiantuntijat Jukka Liimatainen ja Susanna Maijanen, Erilaisten oppijoiden liitto ry. Kielten opettaja Heini Syyrilä, Parolan yhteiskoulu ja lukio. Verkkopedagogi Riikka Marttinen, Ideoiden Oy. Lisäksi useita asiantuntijaluennoitsijoita: Pekka Peura (matematiikka, Eduhakkerit Oy), Teemu Arina (digitalisaatio, Dicole), Kati Tiainen (verkostotyöskentelyn ja oppimisen muutokset, Microsoft education), Anne Nurminen (maahanmuuttajien lukivaikeudet, Monikieliset erilaiset oppijat ry) sekä kokemusasiantuntijoiden videoita.

Ennakkoilmoittautuminen ja yhteyshenkilö: Susanna Maijanen, sähköposti susanna.maijanen(at)erilaistenoppijoidenliitto.fi tai GSM 050-440 3312.

 www.lukiapuvaline.fi

Apuvälinekeskus Facebookissa: Apuvälinekeskus – oppimiseen, työhön, toimintaan